سامان جمیل پناه
سامان جمیل پناه
ایرانی هایی که با هدف زندگی بهتر به کشور ترکیه سفر میکنند متاسفانه ناخواسته گرفتار آژانس های مسافرتی صوری و دروغین شده و تمام دارایی خود را همان روزهای اول از دست میدهند ،هموطنانی که بعضا تمام زندگیشان رو باخته و حتی روی برگشت به کشور خودمان را نیز ندارند و به خاطر آبرو و اینکه توسط اطرافیان سرزنش نشوند به کارهای سخت و طاقت فرسا و بعضا خطرناک با حقوق کم روی می آورند.
سامان جمیل پناه از مدیران اسبق گروه هتلهای ایرانگردی ،جهانگردی و مالک و مدیر هتل ویولیک بیان کرد: هموطنان ایرانی توجه کنند در صورت بروز هرگونه مشکلی در طول اقامت به هیچ شخص یا سازمانی که از شما درخواست پرداخت پول در ازای خدمات میکند، اعتماد نکنید. اگر از شما پول و یا هرگونه درخواست دیگری با ماهیت جنسی خواسته شد، موضوع را فورا به نزدیکترین ایستگاه پلیس یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران گزارش دهید.
توجه کنید که هرگونه دریافت پول از شما در قبال خدمات اقامتی با وعده اسکان دائمی ، ملکی و سرمایه گذاری، توسط افراد ، شرکت ها و موسسه ها بدون داشتن پروانه معتبر از وزارت کار کشور ترکیه فریبکاری است.
جمیل پناه ادامه داد: کلاهبرداران به دنبال سوءاستفاده از وضعیت و شرایط شما هستند و از روشهای گوناگون برای فریب افراد استفاده میکنند .
از متداول ترین کلاهبرداری در ترکیه میتوان به شرکتهای کاریابی سودجو و نامعتبر اشاره کرد. این شرکتها با وعده وعیدهای رنگارنگ، جویندگان کار در ترکیه را به دام میاندازند. وعدهی شغل هایی با حقوق بسیار بالا میدهند و مدعی هستند خیلی سریع برای شما کار پیدا میکنند. این شرکتها به دو صورت از کارجویان کلاهبرداری میکنند:
در مقابل معرفی شغل مناسب در ترکیه به صورت پیشپرداخت از افراد پول نسبتا کلانی دریافت کرده و دیگر هرگز تماس نمیگیرند.
کارهای غیر قانونی و نامناسب برای افراد ساده لوح پیدا میکنند و بدون داشتن مدارک قانونی، متقاضیان را در سریع ترین زمان مشغول بکار میکنند تا به دلیل غرق شدن در منجلاب فعالیت های غیرقانونی همیشه مطیع آنها باشند.
بعنوان مثال جوانان زیادی با وعدهی کار در کشتیهای بزرگ ماهیگیری،مسافرتی و تجاری، روانهی کشور ترکیه میشوند و این تازه شروع دردسرهای آنهاست. فرار مداوم از دست بازرسان،پلیس،ضابطین اداره کار،حقوق پایین و عدم امنیت شغلی قسمتی کوچک از مصیبت هایی است که باید تحمل کنند.
نوع دیگر کلاهبرداری که در ایران و ترکیه رخ میدهد، ادعای برخی شرکتها،اعطای وام در قبال ثبت شرکت در ترکیه و دریافت اقامت به متقاضیان میباشد.
این کلاهبرداران ابتدا مبلغی را به عنوان سپرده دریافت از افراد ساده لوح دریافت میکنند و با اٰرائهی مدارک جعلی متقاضی را مجاب میکنند که شرکتی به نامشان ثبت خواهد شد، اما با گذشت زمان دیگر از این سودجویان وکلاهبرداران خبری نمیشود.
برای مواجه نشدن با مشکلات کار در ترکیه به روش کلاهبرداری، بهترین کار مراجعه به موسسات کاریابی و مالی معتبر است که پروانهی کاریشان قابل استعلام و تائید باشد.
سامان جمیل پناه با تاکید و توصیه به هموطنان ایرانی گفت: قبل از سفر برای گردش یا کار حتما از صحت و اعتبار آژانس های مسافرتی و موسسه های معتبر کاری اطمینان حاصل نموده و سپس اقدام به ترک وطن نمایید تا گرفتار افراد سود جو و کلاهبرداران که منتظر حضور شما در کشور ترکیه هستند نشوید.