کاشی کار برای ایجاد یک تاثیر در کسب و کار شما است
با گذر زمان کاشی کاری هفت رنگ به عنوان تزئینات به بنا اضافه شده است. غیر از حاشیههای زینتی که در گلدستهها بکار رفته، پنج قسمت متمایز با توجه به نقوش به کاررفته در تزئینات منارهها دیده میشود؛ قسمت اول که بالاتر از ایوان اصلی قرار گرفته با واژه علی، قسمت دوم حدفاصل ارتفاعی ایوان اصلی و سقف شبستان با کلمات (الله، محمد، علی) و در سومین قسمت سوره اخلاص در سه سطر و قسمتهای چهارم و پنجم با نقوش زیبایی تزئین شدهاند. در زیرطاق اصلی کاربندی زیبایی با آجرهای نقاشی شده بکار رفته و در دو طرف ایوان دومناره قرار گرفته که از سطح حیاط تا بالا به وسیله کاشیهای رنگی (لاجوردی، فیروزه ای، مشکی وسفید) تزیین شدهاند. خاتم کاری یا به سبک هندی منبت کاری شده و در آنجا صدفهایی بکار رفته که در آن زمان از خلیج فارس آوردهاند. مرحوم "سید محمد علی امام" اتاق شرق مسجد جامع را قدیمیترین قسمت مسجد نوشتهاست که به آن " غریب خانه " هم میگویند. کهنگی این شبستان و کیفیت ساختمانی آن به خوبی میرساند که بهطور یقین قدیمیترین قسمت مسجد میباشد به این معنی که به احتمال زیاد در قرن سوم یا چهارم هجری این شبستان را ساختهاند. در گذشته بانگ مؤذن مسجد از این گلدستهها نمازگزاران را به به راز و نیاز فرا میخواندهاست.
توجه بهزاد به دنیای واقعی پیرامونش او را از نگارگران پیش از خود متمایز میکند. محراب دارای در مشبک چوبی است که به صورت عمودی بالا و پایین میرود. مسجد جامع دزفول از مساجد شبستانی قرون اولیه اسلام است که شبستان اصلی آن در ضلع جنوبی، غریب خانه و شبستان کوچکتری در ضلع شرقی آن ساخته شده و ضلع غربی و شمالی به صورت نماکاری قرینه ضلع مقابل خویش، اطراف حیاط دلباز و بزرگی به طول ۲۷ متر و ۶۰ سانتیمتر و به عرض ۲۶ متر قرار گرفتهاند. در طرف شرقی حیاط مسجد، شبستان درازی به طول ۱۴متر و عرض ۶متر و ۵۰ سانتیمتر قرار دارد. حد فاصل حیاط و غریب خانه در سال ۱۱۱۰هجری به بنای مسجد اضافه شدهاست، شامل یک دهانه بزرگ در وسط و در هر دو طرف دو دهانه کوچکتر ساخته شدهاست. محراب مسجد در وسط شبستان واقع است که دارای گچبریهای زیبایی است. محراب غریب خانه سوی خاوری و سوی جنوبی این بنا کوچه و طرف باختری آن خیابان امام خمینی شمالی است که با یک ردیف مغازه که در سال ۱۳۳۲ هـ. مسجد جامع دزفول، بزرگ ترینو مهمترین مسجد دزفول است که در خیابان امام خمینی و در یک خیابان فرعی متصل به آن با گستردگی کوچکی در جلو در اصلی خود واقع گردیدهاست.
این بنا در قسمت دارای یک گنبد زیبا و دوم ناره در جلو شبستانها و در وسط محور محراب است. نمای غربی صحن مسجد که قرینه نمای شرقی آن میباشد دارای ۵ طاق نما که ۴تای آنها به صورت دو به دو (قرینه) در اطراف طاق نمای وسط که دهنه بزرگتری دارد قرار گرفتهاند. در کشتیهای فولادی جوش داده شده اولیه، از فولادهایی با مقاومت ناکافی در مقابل شکست استفاده میشد، که منجر به ترکهای ساختاری به صورت شکست ترد فاجعه بار میشدند (مشکلات کشتی لیبرتی را بخوانید). ↑ «سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر به پایان رسید/ تقدیر از برگزیدگان». آنگاه در پایان مهلت بازرسان خسرو پاشا، سراسر شهر را جستجو کردند و هر زخمی و بیماری هم که در ویرانهها یافتند، کشتند. مقرنس معمولاً در زیر نیم طاق ورودیها و ایوانها، در گوشواره گنبدها و کنج ایوانها به کار میرود و در مواردی هم یک طاق کامل را میپوشاند.
فاصله بین دیوار شرقی و غربی در شبستان جنوبی ۳۰متر و۸۰سانتیمتر است و ضخامت دیوارهای مسجد معمولاً یک متر ونیم میباشد. سپس هر نیم مستطیل یک مثلث ۳:۴:۵ است؛ بنابراین میتوان زوایا و اضلاع را با یک طناب گره خورده بررسی کرد. لیکن با ملاحظه گوشه و کنار شبستان و بررسی آن از بالای پشت بام و دیوارهها به خوبی ثابت میگردد که شبستان نامبرده ابتدا عبارت از ساختمان منفرد و مجزای طولانی بودهاست که سازنده آن را به سبک کاخ عهد ساسانیان که در سه فرسخی دزفول یعنی ایوان کرخه دیده میشود بنا نهادهاست. در پشت دیوار شمالی مسجد و در ضلع شرقی میدان جلوی در اصلی مسجد حمامین مسجد قرار داشته که در اثر موشکهای رژیم بعثی عراق این حمامین بهطور کامل ویران گشت. خرفخانه آباده در پشت کوه خواجو از دوره صفویه. ساخت این مسجد که به سبک معماری دوره ساسانی است ٬بین قرنهای سوم و چهارم هجری قمری صورت گرفتهاست. نقشه کنونی شبستان شرقی وضعیت قدیم آن را نشان نمیدهد؛ بلکه الحاقات و تصرفاتی که ضمن وسعت دادن مسجد و افزودن ابنیه دیگر به عمل آمده تا اندازه ای آن را از صورت اولیه بیرون آوردهاست. ارتفاع کلی گلدستهها از سطح حیاط به ترتیب، تا لبه نمایی شبستان ۶٫۵متر تا نمای ایوان بزرگ ۱۱متر و تا انتهای مناره ۱۵متر میباشد.
اگر دوست دارید این نوشتار را داشته باشید و مایل به دریافت اطلاعات بسیار بیشتر در مورد کاشی حمام و دستشویی لطفا به بازدید از وب سایت ما.